7/07/2014

CROATIA PART 2

Kroatia ♥ Ihan täydellinen paikka lomalle. Ihania ihmisiä, uskomattomia maisemia (ainakin rannikolla) ja auringonpaistetta. Oon kyllä tosi tyytyväinen, että jaksoin piirittää siskoa (, matka oli sen ylppärilahja) valitsemaan juuri Dubrovnikin meidän matkakohteeks. Matkaseurana oli siis siskon lisäksi äiti ja äidinäiti.
  En oikeen tiiä mitä kertoa meidän matkasta. Suurin osa ajasta meni altaalla, olin ainaski ite ihan kuitti ekan lukiovuoden jälkeen. Ei sillä, että lukiossa olis yhtään vaikeempaa kun peruskoulussa, koska siellä ei ole. Ei me silti koko lomaa hotellilla vietetty, käytiin kerran Dubrovnikin vanhassa kaupungissa ja kerran "pikkukylässä" nimeltä Cavtat.
  Dubrovnikin vanha kaupunki. Vau. Käytiin muutamassa museossa ja ihan älyttömän hienossa kirkossa. Sitten me tietenkin käveltiin kaupungin muureilla. Sen jälkeen ei TYKin portaat kyllä tunnu miltään. Luulin, että saan lämpöhalvauksen siellä ylhäällä. Maisemat oli kyllä sen arvoset! Lopulta kun päästiin niiltä muureilta käveltiin vielä jonkun aikaa käyden erilaisissa kaupoissa. Ite ostin hopeisen perinteisen kroatialaisen korun, mutten muuta. Sen jälkeen matka takaisin hotellille veneellä kädet korvilla. Yleensä en pala melkeen koskaan, mutta onnistuin tällä kertaa kärväyttämään mun korvan, vaan toisen tosin.
  Dubrovnik-kierroksen jälkeen pidettiin välipäivä ennen kun suunnattiin Cavtatiin. Siellä lähinnä käveltiin pääkadulla ja käytiin parissa kirkossa ihailemassa. Käytiin kanssa syömässä Leut nimisessä ravintolassa, jota oli kehuttu tosi paljon. Tosi hyvää ruokaa oli! Ja meillä oli myös tosi mukava tarjoilija, joka osas pikkasen suomea. Cavtatista mukaan tuli ihana ruusukvartsi-rannekoru!
  Muuta kerrottavaa mulla ei taida oikeestaan olla. Tän loman tarkotus olikin lähinnä vaan rentoutua, joten ei ees yritetty pakottaa itteämme reissaamaan ympäri maata.

Tähän loppuun mun täytyy hehkuttaa yhdestä asiasta, joka ei tosin liity Kroatiaan mitenkään :D Muhun otettiin pari viikkoa sitten yhteyttä Lontoosta ja mulle haluttiin lähettää kirja arvosteltavaks! Kyseessä on siis Cassandra Claren ja Holly Blackin kirjoittama Magisterium. Se ilmestyy vasta syyskuussa, mutta mä saan lukea sen jo nyt!! Oon niin innoissani, että jotkut Lontoossa asti on kiinnostuneita mun kirjablogista ja haluu antaa mulle tälläsen tilaisuuden! Kirja oli kuulemma jo mun äitipuolen mukaan saapunu stadiin ja se lähetti sen eteenpäin tänne mummille ja mun pitäs saada se jo huomenna!


No comments:

Post a Comment

kommentoikaa nätisti ♥