10/30/2015

GLASGOW

Kuukausien hiljaisuuden jälkeen palaan takaisin elävien kirjoihin (kun mulla on vaihteeksi jotain kerrottavaa)! Viime viikkoon asti mun elämässä ei oo pahemmin tapahtunut mitään uutta plus miinus ylppärit tietysti. Ylppärit meni ihan jees ja oli just niin stressaavat kuin ajattelinkin. Onnistuin oksentamaan kahdeksan kertaa ennen hissan alustavia ja saamaan kolme migreenikohtausta ennen mantsan alustavia. Ylppärit ei tehnyt mulle hyvää mutta onneks tässä on nyt parin kuukauden tauko ennen uutta hulabaloota keväällä. (Btw hissan ja mantsan alustavista E:t)

En kuitenkaan raahautunut pois netflixistä kertoakseni ylppäreistä vaan mun matkasta Skotlantiin! Varattiin siis Kaisan kanssa matka Glasgowiin ja viime viikon torstaina lähdettiin matkaan.
Lento lähti 9:30 Helsinki-Vantaalta ja meillä oli pikainen vaihto Arlandassa. Matkustettiin noin neljä tuntia ennen kun laskeuduttiin Edinburghin lentokentälle. Päätettiin lentää Edinburghiin Glasgowin sijaan, koska lennot oli paljon halvemmat. Lentokentältä otettiin bussi keskustaan ja saatiin samalla pikainen kaupunkikierros. On muuten pakko sanoa, että Edinburgh on varmaan yksi kauneimmista kaupungeista missä olen ikinä käynyt ja sinne täytyy joskus tehdä kunnollinen matka. Anyways päädyttiin lopulta rautatieasemalle ja otettiin juna Glasgowiin, jonne päästiin tunnin sisällä!
Glasgowiin päästyämme haahuiltiin hetki, mutta löydettiin onneksi nopeesti hotellille. Osittain koska mukava brittimies tuli tarjoamaan apuaan, koska näytettiin niin eksyneiltä :D Harvoin kukaan Suomessa tulee tarjoamaan apuaan!
Perjantaina herättiin aikasin aamulla ja suunnattiin kaupoille. Olin säästänyt suurimman osan mun kesätyö- ja synttärirahoista tätä varten, joten mullahan lähti shoppailu ihan käsistä kuten saatatte huomata yllä olevasta kuvasta. Haravoitiin läpi F21, New Look, Primark, Urban Outfitters ja monta muuta kauppaa ja mukaan lähti monenmoista vaatetta ja asustetta. Lopulta tuntien shoppailun jälkeen päätettiin suunnata takaisin hotellille ja tietenkin tässä vaiheessa Skotlannille niin tyypillinen sade yllätti meidät. Onneksi oltiin jo puolivälissä matkaa joten ei kastuttu läpimäriksi! Primarkin PAPERIkassi tosin meinasi pettää mut loppuvaiheessa mutta onneksi se pysyi ehjänä kunnes päästiin huoneeseemme. (Maistoin myös ensimmäistä kertaa Pumpkin Spice Lattea ja oli muuten älyttömän hyvää!)
Lauantaina metsästettiin lähin metro ja suunnattiin Glasgow'n Yliopistolle. Koko matkan tarkoitushan oli käydä tutustumassa tähän yliopistoon ja tutkailla olisko paikka minua varten vai ei. Tykkäsin kovasti paikasta ja asiaan saattoi kenties vaikuttaa se, että paikka muistutti Tylypahkaa! Kampus oli kuin pieni kaupunki täynnä keskiaikaisia linnoituksia torneineen ja suurine lasimaalauksineen. Kiertelimme kartan avulla paikan läpi ja kävimme parilla standilla ja kävimme kuuntelemassa puolen tunnin luennon kouluun hakemisesta. Lopuksi kävimme vielä yliopiston omassa lahjakaupassa ja sorruin ostamaan kalenterin. Kaisan mukaan tarttui kynä ja kumi (kuulostaa laimealle mutta ne oli tosi söpöjä). Tutkimusretken jälkeen hengailimme hotellilla pari tuntia ja illalla suuntasimme baariin. Vannoimme molemmat että kun britteihin kerran mennään niin on pakko juoda tuoppi, mutta lopulta me jänistimme.
Viimeisenä kokonaisenä päivänämme kävimme vielä muutamissa kaupoissa (Kaisan piti palauttaa pari vaatetta) ja ostimme tuliasia. Piipahdettiin myös Caffé Nerossa juomassa teetä(, joka maistui aivan hirveältä). Päätimme käydä Costassa hakemassa kahvit matkalla takaisin hotellille pyyhkiäksemme teen kitkerän maun.

Maanantaina herättiin kuuden maissa ja suunnattiin taas junalla Glasgowista Edinburghiin ja sieltä lennettiin kotiin. Tällä kertaa vaihto oli Kööpenhaminassa, jossa venailtiin joku tunti nautiskellen ylihinnoiltetuja sipsejä ja jääteetä.

Menomatkalla laukku painoi 4 kg, takaisin tullessa 10kg. Kiitos Glasgow, olit mahtava paikka!

No comments:

Post a Comment

kommentoikaa nätisti ♥