6/30/2017

THE AWAKENING

Siitä on kulunut yli vuosi, kun oon viimeksi tänne kirjoitellu. Aloitin tosiaan viime syksynä yliopiston Sheffieldin yliopistossa, Pohjois-Englannissa. Pääaineeksi valitsin historian, ja vaikka sen opiskelu olikin ihan mukavaa, älysin tässä kevään aikana, ettei historia ollutkaan mua varten. Siispä anoin noin kuukausi sitten vaihtoa lakiosastolle, ja näillä näkymin aloitan ensi syksynä kansainvälisen lain parissa. Suomessa tommoinen vaihto ei tulis kuuloonkaan, mutta Briteissä vaihto on huomattavasti helpompaa. Kunhan löytyy tarpeeks hyvät arvosanat ja jaksaa käydä läpi loputtomalta tuntuvan paperisodan, niin vaihto on mahdollinen.

Viime vuosi oli muutenkin aika rankka, varsinkin tässä loppukevään aikana. Huomasin ihan liian myöhään, että olin ympäröinyt itseni tosi myrkyllisillä ihmisillä ja sain kokea sitten aika karvaita pettymyksiä. Ne ihmiset on nyt kokonaan poistettu elämästä, ja kyllä suoraan sanottuna vituttaa etten huomannut kuinka manipuloivia nämä ihmiset olivat, kun heidät ensimmäisen kerran tapasin. Se on nyt kuitenkin ollutta ja mennyttä, joten täytyy vaan keskittyä eteenpäin menemiseen. Sanon vaan vinkiksi kaikkille muille suomalaisille jotka Englantiin päätyy opiskelemaan: hankkikaa paljon ulkomaalaisia kavereita! Briteille britit tulee aina olemaan ykkösiä, ja kaikki ulkomaalaiset on sitten hopeasijalla.

En kuitenkaan sanoisi, että koko viime vuosi on ollut ihan hirveä. Valmistuin tosiaan vuosi sitten, ja yllätyksekseni kirjoitin ylppäreistä tosi hyvin. Kaikista suurin yllätys oli varmaan matikan Laudatur... Kun kokeesta lähdin, niin multa oikeesti pääsi itku, kun luulin että saan C:n tai huonomman. Se uus päässälaskuosuus oli ihan kauhea. Pääsin myös viime vuonna pari kertaa ulkomaille, kun käväisin Heidin kanssa Amsterdamissa, ja kesällä menin perheen kanssa Nizzaan. Tein myös koko kevään ja alkusyksyn töitä, joten mulla oli mukavasti säästöjä ennen yliopiston alkamista. Ne säästöt tosin katosi sillä sekunnilla, kun kuulin että ihan Sheffieldin lähellä sijaitsee massiivinen kauppakeskus, jossan on muun muassa Victoria's Secret, Hollister, New Look ja Ted Baker. Olin iloisesti yllättynyt, kun sain silti pakattua kaikki mun tavarat kahteen isoon matkalaukkuun, nyt kun tulin kesäksi takaisin.

Toivon mukaan mun tämänhetkinen bloggausinto on tullut jäädäkseen, ja alan postailemaan nyt tasaiseen tahtiin. En tiedä onko siellä ruudun takana enää yhtään lukijoita jäljellä, mutta jos on niin moikka taas vaan!


Tässä pari kuvaa yllä mainulta Nizzan matkalta. Käytiin kanssa Pohjois-Italian puolella ja Monacossa.

Tiiän että Brexitin takia moni ei varmaankaan enää halua hakea Britteihin opiskelemaan, mutta jos ketään kiinnostaan, niin teen mielelläni postauksen koko hakuprosessista. Olihan se vähän monimutkaista, ja välillä teki mieli heittää kone seinään, mutta esim isoryn sivuilta sai tosi paljon vinkkejä! Mutta palataan siihen asiaan myöhemmin.

No comments:

Post a Comment

kommentoikaa nätisti ♥